Bull gaur

Bull gaur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gaur-tyren er et smukt, stærkt dyr. Repræsentant for slægten True Bulls (Bos). Arten tilhører familien Bovidae (bovider). Det forener artiodactyls, drøvtyggere og inkluderer omkring 140 arter. Gauras betragtes som de største repræsentanter for denne familie. Distributionsområdet for det sjældne dyr er den vilde natur i Syd- og Sydøstasien.

Beskrivelse af gauras

Vilde tyre har imponerende dimensioner. Skovhøjden på en voksen gaura (han) er 2,2 m, hvilket er meget imponerende. Kropslængden for de største individer når 3,3 m. Hornene er enorme, deres længde er 0,9 m, afstanden mellem deres ender er 1,2 m. Vægten af ​​en mandlig gaura er mere end 1 ton (0,9-1,5 ton) .. . Længden af ​​en voksnes kraniet er 68-70 cm. Kvinder er mindre end mænd.

Tyren har en stærk forfatning. På trods af deres store vægt ligner gauraer ikke klodset dyr. De er mere som atleter. De har slanke, stærke ben, en kraftig hals og høje manke. Hovedet er massivt, bredt pande, men det kompenseres af den muskuløse krop.

Hornene er halvmåneformede. De er afrundede i tværsnit; der er ingen fortykninger på siderne. Deres ender er sorte, men de fleste af dem er lyse. Ulden fra vilde tyre er ikke ensartet i farven. Hovedfarven er brun, lysebrun. Den øverste del af benene, nakken samt næsepartiet og hovedet er mørkere. Kvinder adskiller sig fra hanner i størrelse og tykkelse af hornene, de er tyndere.

Spredning

Vilde asiatiske tyre kan findes i den bjergrige del af halvøen Malacca og Indochina. De bor i skove. For nylig var dette ikke muligt, i disse regioner var gauraerne på randen af ​​udryddelse. Det var kun muligt at se en smuk tyr på reservatets territorium, nationalparker.

Vigtig! I 1986 blev arten inkluderet i den internationale røde bog. Indtil i dag hører det til VU-kategorien. VU-status betyder, at gaurerne er i en sårbar position.

Mange asiatiske tyre lever i Indien, hvor antallet af husdyr går i tusinder. Der er en lille mængde i Laos, Thailand, Vietnam, Nepal. Du kan finde dem i Cambodjas skove. Tyrer kan græsse i bjergene i en højde af 2.000 meter over havets overflade. De foretrækker at bo i et kuperet skovområde med en sparsom skovstand, kan ikke lide uigennemtrængelige krat, foretrækker sparsomme copses.

Livsstil og adfærd

I naturen danner gaurer familiegrupper. Besætningen er lille, den er 10-12 individer, i sjældne tilfælde - 30 tyre. Hannen er oftest en, undertiden to, alle andre familiemedlemmer er hunner og unge kalve. For retten til at lede flokken deltager den mandlige tyr i hårde kampe.

Ældre mænd bor alene. Unge mænd, der ikke har fået styrke Gaura-gruppen sammen, skaber små, isolerede flokke. Ofte fører den mest erfarne og voksne kvinde flokken.

Parringssæsonen begynder i november. Det slutter i slutningen af ​​april. I perioden med aktiv skurring er slagsmål mellem tyre for en kvinde sjældne. Ansøgere er begrænset til at demonstrere deres styrke og tage truende stillinger. I dette tilfælde retter de et horn til modstanderen.

Tyrerne udtrykker deres parathed med et højt brøl. Det er så højt, at det kan høres mere end 2 km væk. Hannerne brøler om natten eller om aftenen. Under sporet svarer brølet fra vilde tyre meget til de lyde, som hjortehyrder afgiver. I parringstiden slutter ensomme mænd sig til flokke. På dette tidspunkt finder kampene sted mellem dem.

Hunnen bærer en kalv i 270-280 dage. I løbet af denne tid bliver hun aggressiv. Tvillinger fødes sjældent, normalt fødes en unge. På tidspunktet for fødslen forlader den kvindelige gaura midlertidigt besætningen og vender tilbage med afkom.

Kalvningen falder i august-september. Den kvindelige Gaura-kalv fodrer med mælk i 7-12 måneder. Hvis flokens levesteder har en god foderbase, føder køerne årligt. I naturen er der tilfælde af at kombinere en flok gaurer med flokke af andre vilde hovdyr (sambars).

Gaura-mænd bliver kønsmodne i en alder af 2-3 år, kvinder på 2 år. Levetiden for en vild tyr er 30 år. Kalve har en høj dødelighed. Næsten 50% af Gauras lever ikke op til et år. Kalve bliver ofre for tigeren - gauras hovedfjende. Fra 9-10 måneder begynder de at fodre alene.

I flokken holder kalvene sig sammen, hunnerne beskytter "børnehaven". Gamle hanner beskytter ikke flokken. En piercing snor betragtes som et faresignal af Gauras. Når kilden til truslen identificeres, afgiver det nærmeste individ en speciel lyd - en brummen, der minder om et rumlen. Efter hans lyde stilles besætningen i kampdannelse.

Gauras har en særlig angribende stil. De angriber ikke med panden. De slår med et horn til siden. På dette tidspunkt squatker dyret lidt på bagbenene og sænker hovedet. Af denne grund slides et af hornene mere end det andet.

Fødevareforsyningen til gauraer af vegetabilsk oprindelse:

  • bark af træer;
  • grønne buskgrene;
  • bambusskud;
  • græs;
  • blade af buske og træer.

Gauras er aktive om dagen; de sover om natten. Spis om morgenen eller sen eftermiddag. De foretager ikke store overgange. Tyre har brug for meget vand. Ved vandhullet slukker de ikke kun tørsten. Gaurerne svømmer med glæde. Vand afkøles og lindrer midlertidigt myggens angreb.

Ifølge observationer fra zoologer ændrer en besætning, der bor i nærheden af ​​en bosættelse, sin livsstil. De er aktive om natten. En flok asiatiske tyre kan ikke findes i menneskeskabte marker. De græsser i tynde politimænd nær rydninger, vandrer ind i bambustykkere, går ud på sletter, der er tilgroet med buske.

Betydning for en person

Den Internationale Kommission for Zoologisk Nomenklatur har vedtaget to navne på den vilde og tamme gaura:

  • Bos gaurus - vild
  • Bos frontalis er tæmmet.

I alt blev 5 vilde tyrearter tæmmet af mennesket, gauren er en af ​​dem. Den tamme gaura tyr kaldes mitan eller gayal. De opdrættes i landene i Sydøstasien, Myanmar og de nordøstlige stater i Indien - Manipur, Nagaland.

Guyals dimensioner og horn er mindre end deres vilde slægtninges, de er roligere end gauraerne. Den tamme form bruges som en monetær ækvivalent, oftere som en træk arbejdsstyrke eller en kilde til kød. Komælk er rig på fedt. I Indien krydses fyrer med tamkøer og får rige afkom.

Guyals er mere flegmatiske end deres vilde slægtninge. Deres vedligeholdelse er forskellig fra almindelige huskøers. Guyals græsser i frihed. Lokk dem ind med stensalt.

Sårbarhed

Antallet af vilde tyre er faldende hvert år. I Indien er antallet relativt konstant, og i regioner i Sydøstasien er de på randen af ​​udryddelse. Ifølge grove skøn er det samlede antal vilde Gauras 13-30 tusind hoveder. De fleste af de vilde tyre lever i forskellige regioner i Indien.

Årsager til nedgang i befolkningen:

  • jagt;
  • reduktion af fødevareforsyningen
  • skovrydning, menneskelig udvikling af jord;
  • epidemier forårsaget af sygdomme hos husdyr.

Lokale beboere og udlændinge beskæftiger sig med krybskytteri. Skjul og horn koster en masse penge i udlandet. Og de lokale jager tyre efter deres kød. Leoparder, krokodiller og tigre er blandt de rovdyr.

Opmærksomhed! 90% af Gauras bor i Indien.

Kun en tiger kan dræbe en vild tyr. De angriber sjældent voksne. Kalve under 1 år bliver deres ofre. Efter at have indtastet arten i den røde bog var der et vendepunkt til det bedre. Et strengt forbud mod jagt, indførelsen af ​​karantænetilsyn førte til en lille stigning i antallet.

Konklusion

Den vilde tyr gaur forsvinder muligvis. Faldet i antallet af disse smukke dyr skyldes reduktionen af ​​territorier, der er egnede til deres levested, jagt og epidemier. Nu kan en smuk kraftig tyr ses i reserver og nationalparker.


Se videoen: Leopard and Gaur Indian Bison - Bandhavghar Tala Zone